Ik ben Thea Quax, geboren in Amsterdam (1940). Ik ben in deze mooie stad opgegroeid samen met mijn ouders en 3 broers en een zus. Ik was al jong creatief bezig. Op de lagere school had ik het hoogste cijfer voor het vak tekenen. Ook handwerken ging me heel goed af. Ik borduurde veel ontbijtlakens. Breien vond ik niet leuk.

In 1970 ontmoette ik Wim Peters in Parijs tijdens een vakantie, een jaar later trouwden wij en vestigden ons in Vianen. Daar kregen wij 2 zonen, Martijn en Michiel. Van Martijn hebben we 3 kleinzoons en van Michiel 2 kleindochters.

Van Amsterdam naar Vianen was een grote stap, ‘n enorme verandering, van grote stad naar ‘n “dorp” met stadsrechten. De eerste 5 jaar heb ik veel heimwee gehad. Amsterdam is een kleurrijke stad.

Inmiddels is Vianen ook geen “kleine” stad meer.

Toen de jongens eenmaal naar school gingen, stortte ik mij in het vrijwilligerswerk, op school in de ouderraad, medezeggenschapraad en ik hielp bij de handwerklessen. Actief in de katholieke kerk, voorzitter van de Zonnebloem afd.Vianen, ledenbestand van de hockey.

Ik ging lessen volgen in boetseren, later in schilderen en quilts maken.

Tot op de dag van vandaag zijn dat nog steeds mijn hobby’s, waar ik erg van geniet.

Momenteel ben ik vanwege gezondheidsredenen alleen nog bezig met aquarelleren en quilten.